Spirit Of Mantra's

Spirit Of Mantra's

Borzoi valpar

Ny bloggPosted by Anki Öberg Wed, October 11, 2017 16:53:41
Allos valpar växer så det knakar 😊. 4 st olika individer, alla med helt underbara personligher. Det här är ju vår första kull med hundar modell större och jag måste erkänna att jag var lite orolig att de skulle bli 1) alldeles för många valpar 2) jättejobbigt med större valpar. Ingen av mina farhågor har inträffat (iaf inte än). Just nu är det bara helt underbart att ha borzoi valparna hemma. (Ok.. kanske med undantag för ett ständigt sjudande av golven). Idag var de ute på sin första promenad. Gick hur bra som helst och alla kom när jag ropade 😉.

Idun skadad :-(

Ny bloggPosted by Anki Öberg Fri, June 24, 2016 16:00:40
I helgen blev Idun skadad. Jag hämtade henne hos uppfödaren på söndag och hon var som vanligt. På natten kom Rikard hem och frågade vad det var för fel på Idun. "Vaddå fel??" Idun vägrar lämna soffan. Efter lite tjat haltar hon ut och kissat. När hon kommit in blir hon stående på golvet i köket och vägrar röra sig. Jag hämtar en madrass och lägger mig på golvet och försöker få henne att lägga sig hos mig.... utan resultat. Efter ca 15 min lägger jag ner henne. Hon piper till men ligger kvar resten av natten. På morgonen för vägrar hon resa sig. Jag får inte tag i Falu Djursjukhus men bestämmer i samråd med uppfödaren att det bara är att åka dit ändå. Bär in skrikande Idun i bilen och åker iväg. Väl framme får vi efter en första koll av en sköterska vänta i bilen i nästan 4 timmar. När det är vår tur kollar två veterinärer på henne och kliar sig i huvudet. De hämtar en ortoped som efter en del letande hittar ett litet sår som visar sig vara väldigt djupt och det har samlats mycket vätska. De röntgar för att kolla att det inte är något mer skadat. Som tur är var det inget mer. Idun får ett dränage insatt och får stanna över natten för smärtlindring då hon är kraftigt påverkad. Dagen efter fått jag hämta henne, rakad lite överallt m morfin plåster, dränage och "dumstrut". Skönt att det inte var någon större skada men tråkigt att hon hade så ont och att tävlingarna hon är anmäld till nu blir inställda. Men huvudsaken är att hon mår bra och inte får några bestående men.


Välkomna!

Ny bloggPosted by Anki Öberg Sun, June 19, 2016 23:32:58
Då jag är lite halvkass på att uppdatera hemsidan så lägger jag ut allt nytt som händer med mig och hundarna här på bloggen istället.
Det som hänt på sista tiden är det att Inka tävlade i Freestyle klass 1 (trots att hon är klar för uppflytt) och VANN sin ena klass!! Sjukt stolt och nöjd!! Bästa nakenfisan. Tanken var att prova programmet som jag filar på till klass 2. Vi kör "Eye of a tiger" med Survivor och jag tror det kommer att bli ett kanon program! Bara både hon och jag lär oss att komma ihåg vad som ska göras och när. Allo tävlade också (med Rikards gamla kalsonger på då hon löpte) och fick uppflytt i andra starten i htm. Första starten glömmer vi helst... finns hopp för borzoien. Idun var också med, mest bara för att hon skulle slippa vara ensam hemma. Väl på plats bestämde jag mig för att anmäla oss till inofficiell bubbelklass. Tror ni inte hon går och placerar sig som 2a av 18st!! Endast slagen av en sjukt duktig kelpie som redan tävlar i klass 2! Idun har ju inte ens debuterat i klass 1 då hon inte haft åldern inne. Resultaten från den tävlingen blir svårslagna. Men vi gör vårt bästa för att göra om det smiley.
Om några veckor kommer Idun och Inka att debutera i rallylydnad. Allo slipper då "sitt" är ett moment som hon inte alls gillar . Hon får fortsätta med heelworken och jobba på lite mer uthållighet där. Flocken har tillfälligt utökats med två kineser till; Ragnar och Pixie som kommer att vara hos oss över sommaren då deras matte är i USA. Även Daisy är här på besök då hon löper... vilket också betyder att Ceasar som flyttade hit för några månader sen fortfarande inte kan vara här ( Inka började löpa någon dag efter att han kom och sen har de avlöst varandra samt att jag haft en av Inkas valpar här då jag lovat att ta henne när hon löper ) men jag vet att han har det toppen hos Calle.
Det var mitt första blogg inlägg. Hoppas kunna fylla på med lite om träningar och tävlingar och annat smått och gott gällande hundarna. Och rätt som det är kanske jag kan ladda upp bilder och filmer också ;-)